chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Koper Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Koper najdete tukaj.

  1. Novice
  2. Škoda Enyaq iV je dosegla najvišjo oceno Euro NCAP!
20.05.2021
NOVOSTI PRI ZNAMKI ŠKODA

Škoda Enyaq iV je dosegla najvišjo oceno Euro NCAP!

Na preizkusnem trčenju Euro NCAP je novi električni športni terenec Škoda Enyaq iV zaradi svoje izjemne varnosti prejel kar pet zvezdic.

Škoda Enyaq iV

Novi Škoda Enyaq iV je prejel kar 86 odstotkov vseh možnih točk, kar ga uvršča med najvarnejša vozila trenutno na trgu. Poleg tega je dosegel najboljši rezultat doslej v kategoriji varnosti potnikov, kjer je dobil 94 odstotkov za odrasle potnike ter 89 za otroke. Prvi model znamke na modularni platformi za električna vozila koncerna tako nadaljuje serijo najboljših ocen vozil Škoda na Euro NCAP.

KONTAKT: Pokličite nas na 05 61 16 500 - za vsa vprašanja smo vam z veseljem na voljo. 

Najvišja ocena EURO NCAP – 5 zvezdic

Novi Škoda Enyaq iV je prvi izključno električni SUV znamke, ki je dosegel absolutni najboljši oceni med vsemi vozili na testu Euro NCAP, ki ima vsako leto strožja merila, saj je varnost izjemnega pomena. Škoda Enyaq iV se tako uvršča med najboljša vozila. Na rezultate je bil ponosen tudi Johannes Neft, direktor tehničnega razvoja znamke Škoda, ki je rezultate komentiral izjemno ponosno: ''Veseli nas, da je novi Enyaq iV na testu Euro NCAP prejel pet zvezdic. Še posebej ponosni smo na rezultate na področju zaščite odraslih in otrok v notranjosti vozila. Dejstvo, da smo tudi po lanski zaostritvi preskusnih pogojev podaljšali niz uspešnih rezultatov naših vozil s petimi zvezdicami, kar potrjuje našo predanost varnosti naših strank in vseh drugih udeležencev v prometu.''   

Asistenčni sistem Škoda Enyaq iV

Model Škoda Enyaq iV ima do devet varnostnih blazin, vključno z osrednjo varnostno blazino, ki se nahaja med sprednjima sedežema poleg celovite proaktivne zaščite potnikov. Najsodobnejši asistenčni sistemi tako v številnih situacijah opozarjajo na možne trke in jih celo aktivno pomagajo preprečiti ali pa vsaj močno zmanjšati njihove posledice. Med njimi so sistem Front Assist, ki ščiti pešce ter kolesarje, Side Assist skupaj z asistenco Rear Traffic Alert in nazadnje še asistenca za izogibanje oviram, pomoč pri zaviranju in izstopanju iz vozila.Asistenca Travel Assist pa med vožnjo lahko popolnoma ustavi vozilo ter ponovno spelje, ga zadrži na voznem pasu, sledi drugim vozilom v zastoju ali celo na zaslonu prikaže okoliški promet. Predvidljivi tempomat prepozna prometne znake in omejitve hitrosti in jih shranjuje v navigacijski sistem, posledično pa vam omogoča pravočasno prilagoditi hitrost, predvsem pred ovinki, krožišči, križišči ali pred omejitvijo hitrosti. Za preprečevanje prometne nesreče, pa je tu sistem Emergency Assist, ki zmanjša tveganje prometne nesreče v primeru, da sistem Adaptive Lane Assist zazna, da voznik niti po opozorilnem signalu nima več rok na volanu. V tem primeru sistem za pomoč v sili upočasni avtomobil do popolne zaustavitve ter aktivira opozorilne utripalke. (1)

Za to, da bo vaše Škoda vozilo vedno v optimalni formi, pa preverite še kje v Kopru se nahaja vrhunski Škoda servis!

Porsche Koper

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.