chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Koper Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Koper najdete tukaj.

  1. Novice
  2. ELEKTRIČNA VOZILA
06.06.2021
NASVETI

ELEKTRIČNA VOZILA

ELEKTRIČNA VOZILA so pametna finančna naložba, saj zagotavljajo udobno vožnjo in preprosto uporabo, istočasno pa so okolju prijazna.

ELEKTRIČNA VOZILA

ELEKTRIČNA VOZILA SO PRIHODNOST: električna vozila niso praktična le iz vidika vpliva na okolje, temveč se gre za pametno odločitev tudi s finančnega stališča. Vedno več je tudi električnih polnilnic, ki omogočajo brezskrbno in udobno vožnjo. Edina izjema  so tisti, ki opravljajo resnično dolge razdalje s svojimi avtomobili in nimajo možnosti polnjenja električnega avta doma, za vse ostale pa so električni avtomobili več kot smiselni.

Električni avtomobili

Ne živimo več v časih, ko so se z električnimi avtomobili vozili le tehnološki navdušenci ter tisti, ki so imeli nekoliko več pod palcem. Električni avtomobili postajajo namreč vse bolj dostopni in množično uporabljeni. Na drugi strani pa predstavljajo veliko prednosti: vožnja je udobna ter poceni, uporaba pa izjemno preprosta. Tudi dosegi električnih avtomobilov se močno povečujejo, kar pomeni, da bo eno polnjenje baterije najverjetneje zadostovalo za več dni uporabe. Na trgu je na primer že privlačni Audijev električni avtomobil, ki navdušuje - novi električni Audi e-tron 50, ob boku pa mu stojijo še Volkswagen ID.3 in Volkswagen ID.4 ter nova Škoda Enyaq iV z najvišjo oceno na testu Euro NCAP

Subvencije Eko sklada

Subvencija električni avto: električna vozila sicer zaznamuje nekoliko višja nabavna cena, a zato je tu subvencija Eko sklada, ki omogoča bistveno nižjo nabavno ceno. Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad je znižal subvencije za električna vozila. V skladu z novimi pogoji boste ob nakupu 100 % novega električnega vozila lahko dobili 4.500 € subvencije. V primeru rabljenega/testnega/službenega pa lahko pridobite do 3.500 € subvencije.

Kako poteka oddaja vloge za subvencijo za električni avto?

Po nakupu in registraciji vozila tako fizična oseba odda vlogo h kateri priloži končni račun, dokazilo o plačilu računa ter kopijo prometnega dovoljenja in homologacije. Pravne osebe nasprotno oddajo vlogo skupaj s predračunom. Nato bo povprečna vloga izplačana v nekje 90 dneh od prejetja popoldne vloge oziroma v 60 dneh od prejetja dokumentacije za pravne osebe.

Električni avtomobili – ugodnosti

  • Večji doseg
  • Ugodna cena
  • Trajnost
  • Tiha in udobna vožnja
  • Subvencije Eko sklada

Strošek uporabe električnih vozill je definitivno nižji od avtomobila z motorjem z notranjim izgorevanjem. Največja razlika je tako pri stroških za gorivo. Konkretno v primeru varčnega dizelskega modela, strošek za 100 kilometrov težko pade pod 4 evre, medtem ko lastnik električnega avtomobila odšteje nekje 1 evro za elektriko na 100 kilometrov. Na nekaterih javnih polnilnih postajah pa je polnjenje celo zastonj. Zato so električni avtomobili brez dvoma vse bolj pogosti in zanimivi.

Električne polnilnice

Infrastruktura električnih polnilnic je precej dobro razvita v Sloveniji. V Sloveniji najdemo tako več kot 800 javnih električnih polnilnic. Poleg tega so v Sloveniji povprečne prevožene razdalje razmeroma kratke, zato jih sodobni električni avtomobil zmore brez polnjenja.

Hišne polnilne postaje – polnite svoj električni avtomobil kar doma

Hišne polnilne postaje so bistvenega pomena za zanesljivo in hitro polnjenje, saj omogočajo do petkrat hitrejše polnjenje, preprosto in udobno upravljanje, veliko moč polnjenja, varno uporabo ter kakovostno izdelavo – si lahko želite še kaj več? Prednosti so torej neskončne! V primeru, da ste lastnik električnega avtomobila je torej investicija v kvalitetno domačo polnilno postajo bistvena.  Hišne polnilne postaje so primerne za montažo doma pred hišo ali v garaži, lahko pa jih namestite tudi pred blokom ali drugim objektom.

Električna vozila – ponudba vozil

Preverite ponudbo električnih vozil ŠKODA in VOLKSWAGEN v Porsche Koper:

Pokličite nas - za vsa vprašanja smo vam z veseljem na voljo. 
 
Porsche Koper

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.