chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Koper Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Koper najdete tukaj.

  1. Novice
  2. ZIMSKE PNEVMATIKE
14.09.2022
SERVISNE NOVICE

ZIMSKE PNEVMATIKE

Zimske pnevmatike - izberite le najboljše v akciji 2022/2023.

ZIMSKE PNEVMATIKE

Zimske pnevmatike - katere izbrati?
Zimske pnevmatike
vam ne bodo pustile, da vas pod nobenim pogojem še kako izrazito hladne, močno spolzke in mokre zimske razmere presenetijo na cesti. Zapeljite se z novimi in kvalitetnimi zimskimi pnevmatikami po najugodnejših cenah. Zimske pnevmatike v so preizkušene in imajo izjemno moč pri zaviranju, odličen oprijem na snegu – na mokrih in poledenelih cestah.

Zimske pnevmatike - katere so prednosti?
Na slovenskih cestah se že vsakokrat soočamo s hitro spremembo vremenskih razmer: hudih zim, s snežno odejo, skoraj ne beležimo več, vse pogosteje so vremenski pojavi, kot kratkotrajno in močno sneženje - nato pa sledita otoplitev in deževje. Na cesti to pomeni, da imajo vozniki opravka z voznimi razmerami, ki zahtevajo pripravljenega voznika in odlične zimske pnevmatike.

  • odlične pri oprijemanju mrzle ceste
  • vodljivost vozila na mokri, suhi, zasneženi, poledeneli cesti
  • snegu prilagojeni kanale v tekalni plasti
  • globlji profil omogoča, da lahko izpod sebe odvedejo več vode
  • pomagajo zmanjšati verjetnost pojava akvaplaninga
  • nudijo več varnosti v mrzlem vremenu
  • ohranijo svojo prožnost
  • v zimskih pogojih se manj obrabljajo kot letne

AKCIJA ZIMSKIH PNEVMATIK 2022-2023: izkoristite akcijo in kupite zimske pnevmatike preko spleta shop.porscheinterauto.net. Za več informacij glede zimskih gum nas pokličite na 041 392 204!

V naši ponudbi imamo najcenejše zimske gume za vse znamke vozil najbolj priznanih znamk, kot npr. Continental, Goodyear, Semperit, Barum in Sava.



Zimski kompleti koles - kompleti pnevmatik in platišč
Zimski kompleti koles (pnevmatik in platišč) - ugodna ponudba je namenjena vsem, ki želijo svoje vozilo narediti še bolj atraktivno ter si olajšati obvezno menjavo zimskih ter letnih pnevmatik. Po nakupu vam pnevmatik ne bo več treba prestavljati na platišče in z njega, saj boste imeli en komplet platišč z zimskimi in en komplet platišč z letnimi gumami. Izbirate lahko med kombinacijami najbolj priznanih zimskih gum znamk Continental, Semperit, Goodyear, Bridgestone, Nokian, in drugih. Poleg najbolj kvalitetnih gum pa boste zraven dobili še originalna ali partnerska ALU platišča, ki se prilegajo točno vašemu vozilu.

Kdaj moram zamenjati pnevmatike?
Kdaj morate zamenjati pnevmatike, je določeno z zakonom. Zimske gume sodijo v obvezno zimsko opremo od 15. novembra do 15. marca. Kot napisano so natančno narejene iz posebne gume, ki ostane prožna tudi na snegu in ledu. Najboljše zaviranje in oprijem na cesti nudijo pri temperaturah pod 7 °C, kar je v zimskih razmerah nujno potrebno za ohranjanje stabilnosti vozila v vseh najtežjih razmerah.

Image

Kateri so nasveti za varno zimsko vožnjo?
Splošno znano je, da se avtomobil, opremljen z zimskimi pnevmatikami, ki zavira na snegu, ustavi  veliko hitreje oz. prej, kot če bi bil opremljen z letnimi pnevmatikami. Na ledu je razlika še bolj izrazita. Seveda pa morate tudi z zimskimi gumami voziti izjemno previdno v zimskih razmerah. Struktura zimske gume je narejena za nižje temperature, kar pomeni, da bo vaše vozilo veliko bolj vodljivo na snegu in ledu. Optimalna prilagodljivost in karakteristike zimskih gum se kažejo tudi pri optimalni porabi goriva pri vožnji pozimi.

Zimske pnevmatike - kakšna je minimalna globina profila?
Po zakonu je minimalni profil zimskih gum, s katerim še lahko vozite vozilo, 1,6 mm in 3 mm pri zimskih gumah. Priporočamo, da nove pnevmatike, ki imajo navadno med 8 in 9 mm profila, zamenjajte čimprej oz. še nekoliko prej.

Na katere oznake bodite pozorni, da kupite kvalitetne zimske pnevmatike?
Pri nakupu novih zimskih pnevmatik morate obvezno preveriti dimenzije gum, da so skladne z vašim avtom,  da so predpisane s strani proizvajalca vozila in preverite vse posebnosti, ki veljajo za zimske gume  – nujno morajo imeti oznako M+S (mud+snow) oz. snežinko.

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.