chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Koper Novice

Iščete svoje sanjsko vozilo? Potem je Volkswagen pravi za vas. Zagotovite si novo vozilo, ki je na voljo takoj, ali pa konfigurirajte svoj sanjski model povsem po svojih zamislih.

  1. Novice
  2. VW ID.5 GTX - električni SUV-coupé Volkswagen na IAA München Mobility 2021
26.09.2021
NOVOSTI PRI ZNAMKI VOLKSWAGEN

VW ID.5 GTX - električni SUV-coupé Volkswagen na IAA München Mobility 2021

Ko napredna in izjemna električna elegantna športnost sreča učinkovitost: Volkswagen predstavlja SUV-coupé ID.5 GTX na mednarodnem avtomobilskem salonu IAA Mobility 2021.

VW ID.5 GTX

Mednarodna premiera: športni VW ID.5 GTX na IAA 2021

Volkswagen ID.5 GTX coupé znamke Volkswagen. Tekoče linije mu dajejo eleganten in športen videz. Kratki previsi in velika kolesa pa poudarjajo njegov močan značaj. Eleganten kot coupé, močan kot SUV in popolnoma električen. ID.5 GTX je svojo mednarodno premiero doživel kot zakrito konceptno vozilo na mednarodnem avtomobilskem salonu IAA v Münchnu 2021.

VW ID.5 GTX 2021 - največje novosti:

  • matrični LED-žarometi IQ.LIGHT 
  • doseg do 497 km (WLTP)
  • skupna moč 220 kW oz. 300 KM
  • izjemne vozne zmogljivosti
  • brezžične posodobitve vozila
Image

ID.5 GTX - predstavlja nov vidik športnosti

VolkswagenID.5 GTX razvije izjemno moč - prvi SUV-coupé je zasnovan na modularni platformi za električni pogon (MEB) in navdušuje s svojim elegantnim designom in zmogljivim štirikolesnim pogonom z dvema elektromotorjema. ID.5 GTX je popolnoma povezan, lahko sprejema brezžične posodobitve (over the air) in je opremljen s tehnologijo Car2X. Kratki previsi in velika kolesa pa poudarjajo njegov močan značaj.

ID.5 GTX doseg do 497 km

Kratica GTX predstavlja nov vidik športnosti znamke Volkswagen. Nadaljuje tradicijo uspešnih modelov GTI, GTD in GTE ter z njo vstopa v svet električne mobilnosti. Elektromotor je nameščen na sprednji in zadnji premi modela ID.5 GTX – štirikolesni pogon z dvema elektromotorjema zagotavlja visoko zmogljivost, odlično vlečno silo in športno krmiljenje. Velika litij-ionska baterija med premama predvidoma omogoča doseg do 497 km (WLTP).

Image

Močan sprednji del, elegantna karoserija

Matrični LED-žarometi IQ.LIGHT z inteligentnim uravnavanjem dolgih luči dajejo vozilu privlačen videz. Svetlobni pas, ki se izteka proti logotipu Volkswagen, se združi s tremi markantnimi, osvetljenimi elementi z videzom satovja na voznikovi in sovoznikovi strani. Dopolnjujejo grafično podobo zasenčenih luči in poskrbijo za športen videz tudi med mirovanjem. Položno padajoča A-stebrička ob sprednjem delu ustvarjata elegantno strešno linijo, ki se nizko razteza čez karoserijo in izteka v integriran zadnji usmernik zraka. Vodoravne linije zadnjega dela vozila poudarjajo njegovo širino – s svetlobnim pasom, ki je deležen največ pozornosti. Zadnje LED-luči s 3D-designom pa mu dodajo pridih razkošja.


ID.5 bo pri Porsche Inter Auto na voljo že 2022

V notranjosti so se pri Volkswagen odločili povezati dinamičen in športen duh. Vsekakor opazimo izstopajočo rdečo ambientalno osvetlitev, rdeče šive in trikrak volan z rdečo obrobo ter napisom GTX. Notranjost bodo dopolnjevale površine iz modrega usnja, ki bodo poudarjale električni pogon vozila.

Volkswagen ID.5 bo pri Porsche Inter Auto na voljo že naslednje leto 2022. To bo drugi model športne produktne znamke GTX, ki bo dal dodatni zagon strategiji ACCELERATE. Volkswagen namerava postati najbolj priljubljena znamka z vidika trajnostne mobilnosti. Delež popolnoma električnih avtomobilov v Evropi želi do leta 2030 povečati na 70 % prodanih vozil Volkswagen. Do leta 2050 pa naj bi postal neto ogljično nevtralen proizvajalec avtomobilov.

Image

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.