chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Koper Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Koper najdete tukaj.

  1. Novice
  2. Prilivanje motornega olja ali menjava olja?
04.08.2021
SERVISNE NOVICE

Prilivanje motornega olja ali menjava olja?

Preverite razlike med dolivanjem motornega olja, ki skrbi za pravilen nivo motornega olja in menjavo olja, ki poskrbi za brezhibno delovanje vašega motorja.

Menjava olja

Menjava olja je del rednega servisa in pomeni eno ključnih servisnih storitev, ki omogočajo pravilno in gladko delovanje motorja. Redno vzdrževanje vozila nenazadnje daljša njegovo življenjsko dobo, omogoča varno in zanesljivo uporabo in ohranja njegovo vrednost sploh v primeru, če ga nameravate kasneje prodati.

Nivo motornega olja

Vsak avtomobil porabi nekaj olja, zato je redno preverjanje olja nujno potrebno opravilo, ki ga lahko opravi prav vsak. Nekateri avtomobili ne porabijo skoraj nič motornega olja, medtem ko drugi potrebujejo redno dolivanje.

Manjkajoče motorno olje lahko tako vedno samo dolijemo. To je pomembno zato, da ima motor vedno na voljo pravilen nivo oziroma optimalno količino olja. Kljub temu pa je seveda potrebno po določenem času opraviti redni servis z menjavo olja.

Ponovno polnjenje oziroma prilivanje olja nikakor ne nadomesti menjave olja, ker obstoječa umazanija ostane v obtoku. Da se izognemo težavam z motorjem, je redna menjava olja v vašem vozilu obvezna.

Kako preveriti motorno olje?

Nivo motornega olja mora biti vedno med oznakami, saj premalo olja povzroči dodatne obremenitve na motor, kar občutno zmanjša življenjsko dobo olja in motorja, preveč olja pa pomeni neželeno mešanje olja z zrakom, kar lahko enako kot premalo olja povzroči poškodbe motorja.

Preden dolivate motorno olje se prepričajte, da ste parkirali avtomobil na ravnih tleh, nato pa počakajte nekaj minut, da olje steče v zbiralnik. Nato dvignite pokrov motorja, poiščite merilno palico za preverjanje nivoja olja. S čisto krpo obrišite konec palice in jo potisnite v zbiralnik. Nivo motornega olja naj bo med priporočenimi oznakami.

Image

Kako pogosto naj preverim nivo motornega olja?

Dandanes ima veliko avtomobilov še senzor ravni motornega olja, ki lahko jasno opozarja na količino olja v motorju, a se ne zanašajte 100% nanj. Redno preverjanje olja z merilno palico je še vedno močno priporočeno, da ga bo vedno ravno prav.

Redno preverjanje se priporoča nekje vsakih 1000 ali 2000 kilometrov in pred vsako daljšo potjo. Na ta način z minimalnim trudom poskrbite za zelo pomemben faktor, ki je bistven za dolgoletno zanesljivost in zmogljivost vašega avta.

Redni servis - kdaj je potrebna menjava olja?

Za podaljševanje življenjske dobe vašega vozila pa je potrebna redna menjava olja. V poslovalnicah Porsche Inter Auto vam zagotovimo kvalitetno menjavo olja, oljnega filtra in tesnila. Pri menjavi olja uporabimo zgolj profesionalno olje, ki ga priporoča proizvajalec za optimalno delovanje motorja ter originalne nadomestne dele. Čisto motorno olje in njegova pravočasna menjava omogočata optimalno stanje vašega motorja in zanesljivo delovanje vozila.

Nekje vsakih 15.000 kilometrov oziroma enkrat letno se torej odpravite na redni servis z menjavo olja, ko je potrebno motorno olje popolnoma zamenjati. V primeru long-life servisnih intervalov pa po prikazovalniku.

Ugodna menjava olja

Za še ugodnejši servis pa smo vam pripravili varčevalne pakete Vedno vredno, s katerimi boste lahko močno privarčevali - vse do -30%. Pokličite nas na 041 392 204 in pripravili vam bomo ugodno ponudbo izključno za vaš model vozila Audi, Škoda, Volkswagen ali SEAT.

Image

Pokličite nas - za vsa vprašanja smo vam z veseljem na voljo. 

Porsche Koper


Porsche Ljubljana


Porsche Maribor


Porsche Ptujska cesta


Porsche Verovškova

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.