chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Koper Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Koper najdete tukaj.

  1. Novice
  2. Menjava vetrobranskega stekla in pomoč v sili
21.08.2018
VARNOST

Menjava vetrobranskega stekla in pomoč v sili

Poškodba vetrobranskega stekla je neprijetna prigoda, kateri se seveda želimo izogniti in jo čim prej odpraviti. Menjava vetrobranskega stekla je hitrejša kot si predstavljate, hkrati pa nujno potrebna, da ne ogrožate sebe in svojih sopotnikov!

Popravilo vetrobranskega stekla

Imate poškodovano vetrobransko steklo?
Kontaktirajte nas!


Statistično gledano so poškodbe vetrobranskih stekel pri avtomobilih na naših cestah dokaj pogoste, sploh ob morebitni vožnji po avtocestah, kjer se neželena srečanja stekla in kamna po navadi odvijajo pri večjih povprečnih potovalnih hitrostih. Posledično se na vetrobranskem steklu po srečanju s kakšnim 'tavajočim' kamenčkom lahko pojavijo majhne razpoke, ki imajo na začetku samo obliko drobne zvezdice, v določenih scenarijih (na primer ob vožnji pri visokih hitrostih …) pa se bo takšna, nedolžno delujoča zvezdica lahko hitro spremenila v obširno razpoko.

 

Zaradi tega v slučaju, ko opazite poškodovano vetrobransko steklo na vašem avtomobilu, ne odlašajte z obiskom specialistov, kjer vam bodo za razumen denar odpravili vse majhne in še sprejemljive poškodbe. Zakaj govorimo o še sprejemljivih poškodbah vetrobranskega stekla? Predvsem zaradi tega, ker obseg poškodbe ni edina stvar, ki je pomembna pri odločanju glede popravila ali menjave, ker o tem odloča tudi lokacija poškodbe. Če je 'tuje telo' poškodovalo vetrobransko steklo v območju voznikovega vidnega polja (površina nad prednjim brisalcem z velikostjo papirja v A4 formatu) ali pa je poškodba nastala v 10 centimetrskem pasu od zunanjega oboda stekla in je morda večja od petih milimetrov, potem je vetrobransko steklo na vašem avtomobilu zrelo edino za menjavo, ker vam strokovnjaki popravila iz varnostnih razlogov ne bodo izvedli. Enako velja tudi v primerih, ko poškodba s strani kamna ali česa podobnega ni več samo 'površinska rana', temveč je razpoka dosegla srednjo plast vetrobranskega stekla.

 

Obstaja pa tudi 'prva pomoč' v takšnih primerih, ker lahko s pravilnim ukrepanjem že sami zmanjšate nivo škode, vendar samo ob predpostavki, da imate pri sebi kakšen kolut lepilnega traku ali pa vsaj kakšno odvečno nalepko. Z njo enostavno prelepite mesto poškodbe in nato poskrbite za čim hitrejši obisk specialista, ker lahko na ta način preprečite 'okuženost in širjenje rane', ki predstavlja posledico morebitnega vdora umazanije in vlage.


V poslovalnicah Porsche Inter Auto so vam na voljo naši specialisti, ki izvajajo menjave vetrobranskih stekel v skladu s strogimi kakovostnimi in ekološkimi standardi ter navodili proizvajalcev Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Gospodarska vozila in Porsche, seveda v želji in s ciljem, da bo vaše vozilo po menjavi vetrobranskega stekla ponovno takšno, kot si ga je zamislil proizvajalec. Takšne menjave izvajamo hitro in kvalitetno.

 

Pridite in izbrali bomo najboljšo rešitev za vas in za vaše vozilo!

Še nekaj nasvetov:

  • nikoli ne odlašajte s popravilom ali menjavo vetrobranskega stekla;
  • metlice pri brisalcih na vašem avtomobilu zamenjajte vsaj enkrat letno, s tem boste preprečili morebitne poškodbe vetrobranskega stekla;
  • poskrbite za to, da je posoda s tekočino za pranje vetrobranskega stekla vedno polna do vrha;
  • za čiščenje z ledom obdanega vetrobranskega stekla uporabljajte samo namensko razvite pripomočke;
  • pozimi na vetrobransko steklo vašega vozila ne polivajte vroče vode, ker lahko temperaturni šok povzroči pokanje stekla.

Roland
Matijevič

Servisni svetovalec kleparsko - ličarska dela
Mobilna številka:
Faks:

Matjaž
Kozlovič

Servisni svetovalec kleparsko - ličarska dela
Mobilna številka:
Faks:

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.