chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Koper Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Koper najdete tukaj.

  1. Novice
  2. Popravilo poškodb toče Koper
04.05.2021
NASVETI

Popravilo poškodb toče Koper

Ali vam je toča poškodovala avto? Ne skrbite - mi vam bomo na enem mestu vozilo ocenili, popravili ter namesto vas uredili tudi vse formalnosti!

Popravilo toče

Potrebujete popravilo toče v Kopru? Rešitev je zelo preprosta!

KONTAKT: Pokličite našega sodelavca g. Rolanda Matijeviča na 05 611 65 66, ki vam bo prijazno svetoval kako kar najhitreje do brezhibnega avtomobila!

Lahko pa tudi izpolnite spletni obrazec na PRIJAVA ŠKODE in si tako hitro in preprosto zagotovite svoj termin za popravilo poškodovanega vozila.

  • cenitev škode na avtomobilu,
  • ureditev vse dokumentacije in formalnosti – na enem mestu,
  • nadomestno vozilo, če je to v vaših zavarovalnih pogojih,
  • popravilo vozila,
  • vrnjeno vozilo v najhitrejšem možnem času

Potek popravila toče na avtomobilu

Celoten potek popravila poteka preprosto. V Porsche Koper poskrbimo, da je celoten postopek učinkovit in zanesljiv ter za vas popolnoma brezskrben, saj za vse poskrbimo mi. Najprej fotografiramo poškodovane in uničene dele vozila, nato pa opravimo cenitev le-teh. Porsche Koper je namreč uradno cenilno mesto za zavarovalnice Sava, Generali, Allianz, Porsche in Triglav.

Naši prijazni strokovnjaki vam nato svetujejo, kaj narediti glede nastale škode, obenem pa vam z nasveti pomagajo tudi pri odločitvi, ali se splača uveljaviti polico za zavarovanje kaska, saj ob manjših poškodbah uveljavljanje kaska ni najbolj pametna poteza. Po ureditvi vseh formalnosti na našem servisu, vaši zavarovalnici pošljemo odškodninski zahtevek. V primeru, da je navedeno v vaših zavarovalnih pogojih, vam zagotovimo nadomestno vozilo med tem pa poskrbimo, da vaše vozilo brezhibno popravimo in vam ga kar najhitreje spet vrnemo.

Potrebna dokumentacija za popravilo toče

Vse formalnosti uredimo mi, zato potrebujemo le vaše:

  • vozniško dovoljenje,
  • prometno dovoljenje in
  • zavarovalno polico.

Kako svoj avtomobil zaščititi pred točo v prihodnje?

Toča v Kopru je izjemno nehvaležna padavina, saj je naredila že ogromno škode. Točo se napoveduje zelo težko, saj se nevihte redno spreminjajo, najpogostejše pa so od aprila do septembra. Nevihte s točo se pojavljajo v vseh delih Slovenije, velikost zrn pa je po navadi od 5 do 50 milimetrov, v redkih primerih celo do 6 centimetrov. Taka zrna lahko pri izjemno visoki hitrosti predstavljajo veliko nevarnost vozilom, še večjo pa ljudem. Da bi preprečili poškodbe avta zaradi toče in vedeli kako ukrepati, če vas ta ujame, smo vam pripravili nekaj koristnih informacij in napotkov.

Ne dovolite, da vam toča uniči avto

Toča je izjemno nevarna za avtomobil, zato se je priporočljivo odločiti za ustrezno zaščito v izogib dodatnim stroškom popravila toče. Svetujemo vam naslednje rešitve:

  • investicija v nadstrešek oz. garažo
  • cenovno najbolj ugodna rešitev so zaščitne prevleke za avto
  • mreže proti toči, razprostrte na samostoječi konstrukciji

Najboljša zaščita je seveda to, da avto med neurjem postavite v garažo. Če garažnega prostora nimate, je ustrezna alternativa zaščitna prevleka za avto. Zaščitna prevleka je izjemno vzdržljiva, fleksibilna in odporna na tekočine, preprosta za transport, istočasno pa je izjemno enostavna za vzdrževanje, saj je narejena iz kakovostnih materialov. Kljub temu lahko v primeru večjih zrn in hujše nevihte pride do poškodb vozila. Enako velja za mreže, pa tudi nadstrešek, ki na žalost niso tako učinkoviti, v primeru da med nevihto s točo močno piha veter, saj le-ta zrna toče preusmeri. Parkiranje pod drevesom močno odsvetujemo - čeprav bo avtomobilu morda prihranjena poškodba z ledenimi zrni, obstaja velika možnost, da namesto zrn na avto pade kakšna veja, ki pa lahko vozilo še bolj poškoduje.

Kako ukrepati, če vas toča ujame med vožnjo?

Če vas toča ujame med vožnjo, se nikakor ne ustavljajte v tunelih, predorih ali podvozih, saj je takšno ravnanje smrtno nevarno in nenazadnje tudi prepovedano. Za nepravilno ustavljanje ter hojo po avtocesti grozijo visoke kazni in kazenske točke, še hujša kot kazen pa je velika verjetnost prometne nesreče, ki lahko ogroža življenja udeležencev v prometu.

Ko vas med vožnjo ujame toča, je najbolj pomembno, da vozilo ustavite varno in na za to primernem mestu. Priporočljivo je, da čim prej zapeljete na najbližje počivališče, bencinsko črpalko ali kak drug objekt, ki vam lahko nudi varno zavetje pred točo.

Naložba v zavarovanje proti toči

Avtomobilska zavarovanja proti toči so pametna naložba in precej popularna izbira, saj niso vključena v osnovno zavarovanje. Zavarovanj, ki bi bila namenjena samo proti toči ni, vendar pa je toča po navadi vključena v avtomobilsko kasko ali delno kasko zavarovanje proti naravnim nesrečam. Popravila vozil zaradi posledic toče lahko stanejo tudi več kot 1000 evrov, še dražja pa so, če led uniči tudi vetrobransko steklo, zato je naložba v zavarovanje proti toči pametna odločitev.

Toča Koper – prijava škode Koper

Prijavite škodo na naši spletni strani ali pa poškodovano vozilo pripeljite v najkasneje treh dneh neposredno v poslovalnico Porsche Koper, na Ankaransko cesto 10, saj lahko škodo zaradi toče prijavite tudi tam. Skupaj bomo uredili vse potrebne formalnosti in vam popravili poškodovano vozilo. Za komitente zavarovalnic Triglav, Sava, Allianz, Generali in Porsche tako obisk zavarovalnice sploh ni potreben!

Hladno popravilo toče

Rešitev je povsem preprosta in hitra! V poslovalnici Porsche Koper izvajajo namreč vrhunsko hladno popravilo toče brez lakiranja, gre se torej za postopek, kjer ni potrebe po kleparskih oziroma ličarskih popravilih. To pomeni, da se s posebnimi orodji vrne v prvotno stanje vse luknjice in udrtine, ki jih povzroči toča, brez da bi pri tem kakorkoli poškodovali lak vozila. Hladno popravilo udrtin tako ne poškoduje laka, niti ne pusti sledi oziroma sumov poškodb, na ta način pa vozilo obdrži svojo vrednost, tovarniška barva pa se ne spremeni.

Za popravilo toče na vašem avtomobilu smo prava rešitev

Zadovoljne stranke se vračajo k nam, saj vam prihranimo čas in skrajšamo pot - če škodo prijavite pri Porsche Koper, vam vaše zavarovalnice sploh ni potrebno obiskati. Pri izpolnjevanju zapisnika o prijavi škode vam bodo pomagali naši izkušeni servisni svetovalci. Rešitev je za vas hitra in preprosta, škoda, ki ste jo prijavili, pa bo popravljena kakovostno in hitro, saj vam zagotavljamo, da je zaupanje stranke naša največja vrednota. Poleg vrhunskega popravila, vam nudimo še nadomestno vozilo, ki ustreza vašim zavarovalnim pogojem.

Ali že veste, zakaj je Škoda tako priljubljena na Primorskem? Preverite razloge zakaj!

Kontakt za prijavo škode zaradi toče na avtomobilu

Za informacije o popravilu poškodovanih vozil se lahko obrnete na g. Rolanda Matijeviča.

Roland
Matijevič

Servisni svetovalec kleparsko - ličarska dela in prijava škode
Mobilna številka:
Faks:

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.