chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Koper Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Koper najdete tukaj.

  1. Novice
  2. Glavna nagrada - na Oktoberfest 2019 v München!
13.09.2018
AKTUALNE PRIREDITVE

Glavna nagrada - na Oktoberfest 2019 v München!

Uvoznik piva Paulaner za Slovenijo, AHAC, s Porsche Inter Auto sodeluje že od prvega Porsche Oktoberfesta, saj je Paulaner tradicionalno Oktoberfest pivo. O pivu in Oktoberfestu smo se pogovarjali z g. Andrejašom, vodjo poslovne enote AHAC v Jaršah.

Simon Andrejaš s podjetja AHAC podeljuje posebno nagrado

Ne zamudi prijav na Oktoberfest 2018!


Za katere znamke piva je podjetje AHAC uvoznik za Slovenijo?
V Slovenijo uvažamo piva Staropramen, Paulaner, Corona, Veltins, Leffe, Stella Artois, Jelen, Ožujsko, Nikšičko, Beck's, Hoeegarden, Blue Moon, Hobgoblin, ... V ponudbi imamo okrog 65 različnih piv.

Katere so glavne razlike med različnimi pivovarji in pivi?
Najprej je seveda razlika med lager in ale pivi. V modi so trenutno slovenska craft piva. Piva se razlikujejo po okusu, aromi, stopnji alkohola. Slovenci smo sicer bolj dovzetni do čeških piv.

Paulaner je v svetovnem merilu zelo dobro uveljavljena znamka, v Sloveniji pa jo vidimo le redko kje. Čemu je temu tako?
Paulaner je naš partner od leta 2011 dalje. V Sloveniji je bil prisoten že prej. Paulaner je v Sloveniji v višjem cenovnem rangu piv, kar je za slovenskega potrošnika težje sprejemljivo, to lahko vidimo tudi po tem, da je Heineken znižal svoje cene – Paulaner je v približno istem cenovnem rangu. Po kvaliteti je Paulaner brez dvoma eno izmed boljših piv. Mi počasi razvijamo to blagovno znamko, vendar je zaradi vse te poplave piv in tudi zaradi craft pivovarjev, ki so v zadnjih treh, štirih letih preplavili Slovenijo, posledično na slovenski trg težje uvrstiti višjecenovno tuje pivo. Gostinec se po navadi prej odloči za slovensko craft pivo (ki je višji cenovni razred), kot za neko tuje klasično pivo. Gostinci, ki poznajo pivo Paulaner že s samega Oktoberfesta, ga po navadi poiščejo kar sami.

 

Z znamko Paulaner z nami sodelujete že od našega prvega Oktoberfesta. Kako, da ste se odločili za sodelovanje?
Porsche Inter Auto je eden izmed vodilnih ponudnikov avtomobilov na slovenskem trgu in jaz sem tu takoj prepoznal neko energijo. Začutili smo, da bi to bila lahko zgodba o uspehu. Za same želje podjetja Porsche Inter Auto smo takoj vedeli, da jih lahko izpeljemo. Prepričani smo bili, da bo dogodek dobro izpadel in res je bil odziv že prvo leto zelo pozitiven. Oboji smo bili zelo zadovoljni in Porsche Inter Auto se je odločil to zgodbo nadaljevati.

Če ni skrivnost, nam zaupate kateri vrsti piva ponujate na našem Oktoberfestu? Koliko litrov piva se na ta večer spije? Katere vrste več?
Na Porschejem Oktoberfestu se točita svetlo Paulaner in pšenično Paulaner pivo. V enem večeru stočimo okrog 150 30-litrskih sodov, se pravi 4500 litrov piva. Od tega je okrog 120 sodov svetlega piva in 30 sodov pšeničnega piva. Udeleženci prireditve se bolj kot k pšeničnemu, nagibajo h klasičnemu pivu.

Vsako leto podprete dogodek z glavno nagrado, kakšno presenečenje je to? Boste to nagrado podelili tudi letos?
Glavna nagrada je obisk Oktoberfesta v Münchnu, seveda bomo nagrado podelili tudi letos. Za nagrajenca je to res en tak lep dogodek – govorimo o festivalu z 200-letno tradicijo. Tisti, ki tega dogodka še niso obiskali, si tega, kako velik je dogodek, sploh ne morejo predstavljati. V 16 dneh se tam stoči 7 milijonov litrov piva, kar pomeni, da mora biti obiskovalcev res ogromno, poleg tega pa je Münchenski Oktoberfest, prav tako kot Oktoberfest podjetja Porsche Inter Auto, res profesionalno organiziran.

Poglejte več o Porsche Oktoberfestu 2018

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.