chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Koper Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Koper najdete tukaj.

  1. Novice
  2. Kako pametno kupiti rabljen avto
24.07.2017
IZ NAŠE ZALOGE RABLJENIH VOZIL

Kako pametno kupiti rabljen avto

Na tem svetu obstajata dve vrsti kupcev avtomobilov. Nekateri prisegajo samo na nova vozila, drugi pa si izpolnijo sanje z nakupom rabljenega avtomobila. Obe usmeritvi kupcev imata pluse in minuse, na splošno pa velja, da je nakup rabljenega vozila cenovno veliko ugodnejši (tudi za 20 %), ob upoštevanju nekaterih nasvetov pa je lahko tudi varen.

Das WeltAuto nakup rabljenih vozil nasveti

Potrebujete pomoč pri nakupu rabljenega avtomobila? Zaposleni strokovnjaki pri poslovalnici Porsche Koper vam bomo z veseljem svetovali! Pišite nam na [email protected] ali nas pokličite na (+386) 5 61 16 500.

 

V vsakem slučaju se je pred nakupom želenega rabljenega vozila potrebno pozanimati o stanju avtomobila, saj s prostim očesom ne boste našli morebitnih skritih napak. Ogled rabljenega avtomobila je najbolje opraviti v družbi strokovnjaka, ki mu povsem zaupate. Drugo možnost predstavlja odhod do prve servisne delavnice, kjer vam lahko izvedejo preventivni pregled vozila. To velja predvsem v primerih, ko rabljeno vozilo kupujete pri nepooblaščenih zastopnikih ali pa pri prodajalcih, ki rabljena vozila po navadi samo uvažajo in preprodajajo brez kakršnekoli servisne podpore za kupce.

V takšnih primerih morate biti zelo pozorni na podatke o lastništvu in o opravljenih servisih (kredibilnost prodajalca lahko povečajo tudi priloženi servisni računi …) ter ostalih pregledih, samo kilometrsko stanje, ki je zavedeno v servisni knjižici ob servisnih intervalih pa mora nekako ustrezati stanju na števcu kilometrov. Na splošno velja pravilo, da je nakup rabljenega vozila od prvega lastnika najboljši, ker je za novo vozilo ob nakupu odštel polno ceno in je z njim tudi temu primerno ravnal. Številnim tegobam in dvomom ob nakupu rabljenega avtomobila določene znamke avtomobilov se lahko izognete z obiskom pooblaščenega prodajalca. Pri Porche Inter Auto d.o.o. smo za kupce rabljenih vozil ustvarili blagovno znamko 'Das WeltAuto'. Pri nas imamo pripravljeno ponudbo rabljenih vozil s podrobno proučenim ozadjem, ki so večinoma slovenskega porekla. Poleg tega so takšna rabljena vozila dobro vzdrževana, natančno pregledana in posledično tudi varna, saj kontrolni pregled rabljenega avtomobila vsebuje vse od vizualnega pregleda do pregleda tehničnih sklopov in karoserije, ki ga opravijo naši visoko usposobljeni tehnični strokovnjaki. V roke vam tako predajo skrbno pregledano in vzdrževano rabljeno vozilo z dejanskim stanjem prevoženih kilometrov. Za vsa vozila pod znamko Das WeltAuto vam ponujamo tudi 12 mesečno garancijo

 

 
 

Danilo Žižek, prodaja rabljenih vozil pri Porsche Maribor.

Kupci, ki jim je ljubša svobodna izbira na tržišču, morajo obvezno upoštevati cel kup ostalih dodatnih nasvetov glede nakupa rabljenega avtomobila. Ob tem morate biti pozorni tudi na formulacijo besed glede stanja vozila pri njegovem oglaševanju, ker pomen besede 'nepoškodovan' (neudeležen v trku) ni enak pomenu besedne zveze 'vozilo brez vidnih poškodb'. Morebitnih poškodb na vozilu, ki so bile kasneje odpravljene, prodajalec vozila kupcu ne sme prikrivati, vizualni pregled želenega vozila pa opravite v lepem sončnem vremenu, ne kupujte avtomobila v pogojih 'poslabšane vidljivosti' (deževno in megleno vreme, noč ali pa ogled avtomobila v temnem, nezadostno osvetljenem prostoru), ker boste spregledali kakšno napako na vozilu. Ob samem vizualnem pregledu je zaželeno, da je vozilo parkirano na ravni podlagi, po možnosti v bližini kakšne talne označbe v obliki neprekinjene bele ravne linije. Počep pred ali pa za vozilom na primerni razdalji vam bo razkril skladnost avtomobila (enakomeren odmik karoserije od vozne podlage na vseh štirih vogalih …), ker karoserije poškodovanih avtomobilov po popravilu včasih nekoliko visijo, čeprav to nima dejanskega vpliva na vožnjo. Tudi parkiranje želenega vozila ob prej omenjeni talni oznaki ima svoje prednosti. Pri nepoškodovanih avtomobilih bo vidni odsev belo obarvane talne oznake na boku karoserije skoraj 100-odstotno horizontalno raven, pri poškodovanem vozilu z dodatnimi plastmi karoserijske barve in kita, ki predstavljajo posledico popravila vozila, bo horizontalni odsev talne oznake na boku vozila veliko bolj valovit.

Pri odkritju napak na karoseriji si lahko pomagate tudi s fotoaparatom, saj imajo te naprave drugačne 'oči' kot ljudje, zato fotoaparat hitreje opazi in poudari barvno razliko na karoserijskih sestavnih delih. V nekaterih primerih (recimo nekoliko drugačna barva plastičnih odbijačev …) pa je to samo posledica uporabe drugačnih materialov, na katere je nanešena karoserijska barva. Pri želenem vozilu preverite tudi številke (letnice izdelave) na kabinskih steklih. Na splošno velja tu pravilo simetrije. V praksi to pomeni, da ima avtomobil, ki so ga izdelali leta 2010 prednja tri kabinska stekla iz leta 2010, preostala kabinska stekla so lahko izdelana v enakem letu, ali pa simetrično (oba zadnja kabinska bočna okna) starejša. Če je katerokoli kabinsko okno na vozilu označeno z mlajšo letnico kot je letnik avtomobila, potem je bilo vozilo po vsej verjetno poškodovano. Enako velja tudi za večino ostalih sestavnih avtomobilskih delov, ker je vse označeno z datumi izdelave. Na kredibilnost navedb glede dejanskega stanja prevoženih kilometrov pa vpliva tudi vidna obraba nekaterih sestavnih delov v potniški kabini, kjer oguljeno usnje na volanskem obroču, natrgane manšete prestavne ročice, obrabljene notranje vratne kljuke in obrabljene (guma) kontrolne stopalke ter iztrošeni sedeži pričajo o tem, da ima takšen avtomobil za sabo že veliko kilometrov. Če imate možnost, si privoščite tudi pogled pod kabinske talne obloge, kjer se lahko zaradi morebitnega kopičenja vlage razvije rja, čeprav se temu problemu v današnjih časih ni potrebno več tako posvečati, ker ima veliko avtomobilov karoserije iz pocinkane pločevine. Če takšen avtomobil ni vpleten v nesrečo, potem je takšna zaščita karoserije skoraj večna.

Seveda pa naj nakup rabljenega avtomobila vsebuje tudi testno vožnjo. Ob tem se preizkusite v obeh vlogah (kot voznik in kot sopotnik), ker lahko kot sopotnik namenite več pozornosti določenim stvarem in zvokom, na katere kot voznik morda niste pozorni. Določene zvoke, ki jih ne želite slišati prav pogosto v povezavi z avtomobili, vam bo razkrila samo počasna vožnja, druge vam bo morda razkril obisk avtoceste. Na testni vožnji se posvetite tudi delovanju vseh kontrolnih stikal in gumbov, morebitnemu prižiganju kontrolnih lučk, preverite pa tudi delovanje vseh električno gnanih naprav, svetil in klimatske naprave. Tudi v tem primeru naj obstaja servisna dokumentacija, ker vas bo slabo vzdrževana klimatska naprava spravila ob živce in na koncu tudi ob denar. Nekaj pozornosti pa namenite tudi pogledu pod pokrov motorja, kjer na polih akumulatorja ne sme biti 'belih oblog', pogled na kontrolno palico (nivo motornega olja) pa ne sme razkriti vsebnost 'bele pene' v olju, ker je to indikator okvarjenega tesnila motorne glave. Stanje motorja pa vam lahko razkrije tudi barva motornega olja, istočasno pa lahko preverite tudi morebitno poroznost nameščenih gumijastih cevi v motornem košu. Posebno pozornost pa namenite tudi pnevmatikam, ker se lahko nakup novih spremeni v družinsko finančno moro, sploh v primerih, ko se odločite za nakup rabljenega vozila iz višjega cenovnega razreda. Zato se rabljenim avtomobilom z nameščenimi pnevmatikami, ki imajo manj kot 4 mm profila, enostavno izognite.

Pri Porche Inter Auto d.o.o. vam ponujamo rabljene avtomobile z znanim poreklom, poleg tega pa še kvalitetno vzdrževanje z usposobljenimi servisnimi storitvami in originalnimi rezervnimi deli. Zraven vam nudimo mnoga jamstva in garancije s katerimi se zavežemo, da bo vaš 'jekleni konjiček' deloval še dolgo časa. Z vami smo tekom celotnega procesa - od registracije pa do servisa.

Zalogo rabljenih vozil si lahko ogledate pri poslovalnicah Porsche Ljubljana, Porsche Verovškova, Porsche Maribor, Porsche Ptujska cesta in Porsche Koper
 
V vseh naših poslovalnicah lahko najdete rabljena vozila Volkswagen, rabljena vozila Audi, rabljena vozila Škoda, rabljena vozila SEAT in rabljena vozila Porsche, kot tudi mnoge druge znamke. 

Na naši spletni strani med drugim lahko najdete Volkswagen rabljena vozila: up!, Polo, Golf, Golf Plus, Golf Variant, Golf Cabriolet, Beetle, Scirocco, Touran, Jetta, Tiguan, Eos, Passat,Passat CC, Passat Variant, Touareg, Sharan, Phaeton; Audi rabljena vozila: A1, A1 Sportback, A3, A3 Sportback, A3 Cabriolet, S3 Sportback, RS 3 Sportback, A4 Limousine, A4 Avant, A4 allroad quattro, S4 Limousine, S4 Avant, A5 Sportback, A5 Coupe, A5 Cabriolet, S5 Sportback, S5 Coupe, S5 Cabriolet, RS 5 Coupe, A6 Limousine, A6 Avant, S6 Limousine, S6 Avant, A7 Sportback, S7 Sportback, A8, A8 Langversion, A8 L W12, S8, Q3, Q5, Q7, Q7 V12 TDI quattro,TT Coupe, TT Roadster, TTS Coupe, TTS Roadster, TT RS Coupe, TT RS Roadster,R8 Coupe, R8 Spyder; Škoda rabljena vozila: Fabia, Fabia Combi, Roomster, Octavia, Octavia Combi, Yeti, Superb, Superb Combi, Praktik; SEAT rabljena vozila: Ibiza, Ibiza FR, Ibiza Cupra, Ibiza Ecomotive, Ibiza SC, Ibiza ST, Leon FR, Leon Cupra, Leon Ecomotive, Altea, ALtea XL, Altea Freetrack, Exeo, Exeo ST, Alhambra in Porsche rabljena vozila: Boxster, Cayman, 911, Panamera, Cayenne, Macan.
 
 
 

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.