chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Koper Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Koper najdete tukaj.

  1. Novice
  2. Javne električne polnilnice
11.03.2021
NOVOSTI IZ SVETA TEHNIKE

Javne električne polnilnice

Kje vse lahko polnite električna vozila?

Javne električne polnilnice

Kupili ste električni avto in ste zmedeni, kje vse lahko polnite vozilo? Električna vozila imajo seveda drugačno specifiko polnjenja, saj je njihov pogonski vir elektrika, kar po eni strani olajša polnjenje (vsi imamo doma gospodinjske električne vtičnice), po drugi strani pa lahko tudi oteži polnjenje, saj je potrebno iskati primerne električne polnilnice. V prispevku pa bosta opisani dve najpogostejši opciji za polnjenje električnih vozil, ki lastnikom le-teh lahko olajšajo življenje. 

1. JAVNE ELEKTRIČNE POLNILNICE: Kot lastnik električnega vozila se je potrebno seznaniti z lokacijami in mrežami javnih električnih polnilnic. Na veliki večini bencinskih črpalk so že postavljene električne polnilnice, prav tako na vseh večjih (in manjših) javnih parkiriščih. Ena izmed popularnih javnih mrež je tudi MOON Charge mreža s široko ponudbo in bodo kmalu strankam nudili več kot 500 polnilnih postaj. Javne električne polnilnice strankam načeloma omogočajo hitro polnjenje, kar pomeni, da se lahko odpeljete s polnim ali sorazmeroma polnim vozilom že v manj kot 20 minutah. 

2. DOMAČE POLNILNE POSTAJE: V kolikor živite v hiši ali imate garažo, je polnjenje vozila zagotovo lažje, prav tako pa tudi organizacija dneva. Še hitreje se lahko polni vozilo, če doma namestite električno hišno polnilno postajo, ki vozilo napolni mnogokrat hitreje. V kolikor pa ste stanovalec bloka ali večje stanovanjske zgradbe pa verjetno menite, da niste upravičeni do takšne postaje? To je napačno mnenje, saj ob porastu električnih vozil vsako blokovsko naselje potrebuje električne polnilnice. Ob soglasju z drugimi stanovalci si lahko razdelite stroške namestitve in vas polnilnico uporablja več. 

Res je, vedno več je polnilnic - javnih in domačih. Ob nakupu električnega vozila tako ni potrebno preveč premišljevati kje boste polnili vozilo, saj je polnilnic že ogromno, še več pa jih bo. 

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.