chatbot-assistent-photo
chatbot-close-icon

Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17


chatbot-phone-icon

Pri nas ne čakate v vrsti!

Pokličemo vas nazaj v 29 SEKUNDAH.

(PON-PET, od 8-17. ure)

Želite več informacij? Izberite termin in vas pokličemo.
chatbot-success
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano. Pričakujte naš klic.

Porsche Koper Novice

Vse aktualne novice podjetja Porsche Koper najdete tukaj.

  1. Novice
  2. Ali veste kako je potrebno pozimi skrbeti za vaš avto?
02.11.2021
VEC O DOPOLNILNI OPREMI

Ali veste kako je potrebno pozimi skrbeti za vaš avto?

Se sprašujete, kako zaščititi in kako prati avto pozimi? V nadaljevanju preverite vse nasvete za oskrbo  vašega vozila pozimi.

Pranje avta

Čistila za avto: avtomobili so pozimi stalno izpostavljeni različnim vremenskim nevšečnostim, zato jih moramo zaščititi pred zunanjimi vplivi. Če želimo maksimalno življenjsko dobo našega vozila in njegovo optimalno delovanje, ga moramo pozimi redno vzdrževati. Še posebej sta izpostavljena lak vozila in karoserija, a se s pravilno oskrbo lahko izognemo vsem nevšečnostim. 

Na srečo imamo za vas učinkovito rešitev - kvalitetna čistila za avto, ki bodo zaščitila vaš avtomobil pred vsemi škodljivimi zunanjimi dejavniki. Z uporabo čistila za avto in pravilnim čiščenjem avtomobila bomo pravočasno preprečili največjo grožnjo: korozijo in posledično nastanek rje.

Preverite ugodno ponudbo - zimski set za čiščenje avta:

Image

Avto čistila za preprečevanje rje

Največji problem so nihanja temperatur okoli ledišča, ker so to ugodni pogoji za korozijo in rjavenje. Poleg tega predstavljajo grožnjo še soli, ki jih posipajo po cestah za namen preprečevanja poledice in ostajanja snega na cestišču. Zato je bistveno, da avto redno in vestno čistimo. Ves ta material na cesti do podvozja ni prijazen, hitro pa zaide tudi na karoserijo. Že zaradi abrazivnosti lahko pride do prask in poškodb. 

Ročno pranje avtomobila je priporočljivo

Lak avtomobila je prav tako dovzeten za škodljive dejavnike zimskih razmer, zato se je tudi tu potrebno natančno posvetiti kritičnim kotičkom, kot so karoserijski spoji. Za kar največjo natančnost je priporočeno ročno čiščenje z namenskimi čistili in krpo, da ne poškodujemo vozila. Karoserija se pozimi hitro umaže, zato je čiščenje potrebno redno opravljati. Ne samo za voljo estetike, temveč tudi z namenom odstranjevanja škodljivega materiala s površine avtomobila. Za popolno zaščito vašega avtomobila se odločite torej za ročno pranje avtomobila, saj ga boste na ta način bolj temeljito očistili.

Image

Nasveti za pranje avta pozimi

Najenostavneje je zapeljati v avtopralnico, saj avtopralnice nudijo optimalno nego za vaše vozilo, poleg tega pa so še bolj ekonomične. Vsake toliko pa je pomembno, da vozilo operete ročno, saj lahko na ta način bolj natančno odstranite vso umazanijo. (1)

Za pranje avtomobila izberite kvalitetna čistila in avto najprej nežno sperite, da umazanijo zmehčate in ne poškodujete laka. Nato z uporabo namenskih čistil in gobe očistite umazanijo od zgoraj navzdol. Uporabite dve gobi za pranje, eno za čiščenje lakiranih površin in stekla, z drugo pa očistite ostale dele. Po pranju avtomobil dobro obrišite. Priporočamo vam še Sonax zaščito avtomobila za maksimalno zaščito.

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.